dijous, 25 de novembre del 2010

Contra la Constitució, Seguem Cadenes !!

Es torna a apropar el dia 6 de Desembre, dia de la Constitució Espanyola.

Des de Maulets de La Garrotxa, per mostrar-ne el nostre desacord hem organitzat, un cop més, un acte. Aquest any es durà a terme al Casal d'Argelaguer el diumenge 5. Us hi esperem a tots i totes, per la llibertat dels Països Catalans i per una Constitució pròpia.


Aquí deixem l'horari i el cartell:

A les 4:00 CERCAVILA
(Inscripció del torneig de botifarra. 5€ per parella)

A les 5:30 Inici del TORNEIG DE BOTIFARRA (1r premi àpat can Bundància, 2n premi àpat a can Suru, 3r premi àpat a la Caseta , més el sopar de l'acte a preu de cost.)

A les 8:00 XERRADA a càrrec de Juli Cuellar.

A les 9:30 SOPAR POPULAR (preu del tiquet 8€)

A les 10:30 MÒNOLEGS G&G (gratuït)

A les 12:00 BANDA BANDARRA + PD PENIS (gratuït)




El 2010 passarà a la història com l'any en que la societat civil es mobilitzà per organitzar unes consultes sobre l'autodeerminació. Un dret que l'estat espanyol ens nega, però reconegut en l'article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de les Nacions Unides, i ratificat per l'Estat Espanyol el 27 de juliol de 1977. Doncs bé, aquest dret el vam poder exercir gràcies a l'esforç de centenars de milers de persones, fou quelcom simbòlic, sí, i no vinculant , entesos, però fou el despertar d'una gran il·lusió ciutadana. 

Amb tot, el 2010 també serà recordat com l'any en que el propi estat espanyol sentencià l'autonomisme amb la retallada de "l'Estatutet". De la mà de la seva constitució retallà la voluntat expressada a les urnes dels i les ciutadans/es d'aquest tros de país. I amb la darrera etzibada constitucional ens ha quedat  més clar que mai que aquesta és una Constitució contra la nació catalana, una Constitució feta per intentar assimilar-nos a aquest sistema destructor, perquè aprenguem a ser bons "españoles". Una Constitució per veure si ens conformem amb ser "región", amb gaudir d'una descentralització limitada i controlada, amb aquesta constitució seguim encadenats a un règim que només va canviar d'aparença però no d'essència. Som una nació, aquest no és un dret que ningú ens hagi de concedir: és la realitat de la nostra existència com a poble. I d'ençà de la retallada,  i de retruc del 10 de Juliol, casi un centenar de municipis ja s'han declarat moralment exclosos de la Constitució Espanyola. 

Aquests municipis es reuniren el passat 5 de setembre i signaren el Compromís Municipal Sobiranista de Sant Pere de Rodes amb l'objectiu de fer arribar un manifest al futur president de la Generalitat del Principat  on s'hi expressa la voluntat de seguir avançant de forma efectiva cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació. 

Des de Maulets creiem que ara, més que mai, cal seguir treballant, no podem deixar-nos enredar per les reformulacions de l'autonomisme, l'autonomisme va acabar de morir el 10 de juliol. I per això, i amb motiu del 32è aniversari de la constitució espanyola, des de Maulets us animem a participar i gaudir dels actes de rebuig que hem organitzat a la tarda/vespre del proper diumenge 5 de desembre al Casal d'Argelaguer. Serà des de les accions locals que podem fer com a ciutadans que mantindrem viva la flama. 




*Article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics: tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural....Els estats part en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d'administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l'exercici del dret a l'autodeterminació i respectaran aquest dret d'acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides.