dimecres, 2 de juny del 2010

La solidaritat és la tendresa dels pobles!

Malgrat que les notícies que estem rebent en aquests moments, entre d'altres raons a causa del silenci per part d'Israel, sembla que es pot parlar ja de 16 persones assassinades per part d'Israel en un atac contra la Flota per la Llibertat. Aquesta flota, que era conformada per un comboi de 6 vaixells, transportava més de 750 activistes de 50 nacionalitats diferents  i més de 10.000 tones d'ajuda humanitària (equipament mèdic, productes de primera necessitat, etc.)  intentant així, trencar el bloqueig criminal imposat per Israel a la Franja de Gaza, que impedeix l'entrada, entre d' altres productes, com l' oli, la sal, el sucre, l'arròs, la pasta o, des de febrer del 2010, l' aigua mineral.
Davant la vergonyosa passivitat de la Unió Europea –de la qual Israel és soci preferencial malgrat el seu sistemàtic incompliment, des de 1967, de 31 resolucions aprovades pel Consell de Seguretat de l'ONU- activistes solidaris amb la causa palestina van crear en 2006 Free Gaza, un moviment amb l'objectiu de trencar el bloqueig per mar sorgit de la societat civil. El 23 d'agost del 2008, després de dos anys de treball, dos vaixells -el Liberty i el Dignity- van arribar al port de Gaza amb 40 activistes. Pràcticament cap vaixell estranger ho havia aconseguit en quatre dècades. Gràcies a diverses incursions marítimes, periodistes com Alberto Arce o Eva Barlett al seu blog In Gaza van relatar al món, amb periodistes palestins i altres activistes, la massacre de 1.400 morts i quasi 7.000 ferits que l'exèrcit israelià va cometre a Gaza. Arce va filmar un excel·lent i dramàtic documental -To shoot an elephant- on mostra com franctiradors israelians disparen contra treballadors de les ambulàncies palestines o el bombardeig d'edificis de l'ONU. 

Ara fa uns dies, el diari The Guardian publicava uns documents secrets que mostraven com Israel va oferir armament nuclear al govern sud-africà de l'apartheid. La coneguda col·laboració entre Israel i el sistema racista que combatia Mandela -i milions de sud-africans, alguns blancs i jueus- ens remet a la campanya Boicot, Desinversions i Sancions, inspirada en la campanya mundial de boicot que va ajudar la caiguda de l'apartheid a Sud-àfrica. A l'Estat espanyol un bon punt de partida és el boicot a la cooperació i els intercanvis militars entre l'estat ( i governs de les actuals Comunitats Autonomes com ara el Principat) i Israel, un aspecte lamentable de la política exterior, la nostra tasca com a ciutadans ha de ser la de denunciar aquest fet i reclamar que s'aturin les relacions politiques militars i econòmiques amb un estat genocida, amb tot l'altre arma de la que disposem els i les ciutadanes és la de no comprar productes israelians (els productes isrealins comencen per 729 als codis de barres) i sumar-nos a les diferents concentracions que de manera espontania s'han anat convocant al llarg del país.   Aturar les relacions militars i comercials amb un estat colonialista i racista és donar suport a la pau i propiciar la caiguda d'aquest nou apartheid.
Així doncs, l'assemblea de Maulets de la Garrotxa ens solidaritzem amb els/les activistes abordats i segrestats i amb tot el poble palestí. condemnem les morts causades per l’exèrcit israelià contra civils desarmats, exigim la fi dels bloquejos a la Franja de Gaza i Cisjordània i el dret a l'autodeterminació de tots els territoris ocupats per l'estat d'Israel des del 1947 i instem al jovent garrotxí que faci us de les armes que tenim a l'abast,  i que faci sentir la seva veu de solidaritat envers el poble palestí.







La solidaritat és la tendresa dels pobles!