dilluns, 26 de març del 2012

3r Combat de Corrandes

10.30 h: Jocs de pilota valenciana a la plaçaAmb Pep Gomaris. Vilallonga (la Safor).

12 h: Cercavila amb Terra Aspra i la faràndula de MontagutL’Esparver i la Coral·lí Gegants de Montagut, i el Drac Niol.

13 h: Ball de bastons a la plaçaAmb la colla bastonera Picadits (Vilassar de Mar, el Maresme).

14 h: Dinar popular:

-Amanida
-Arròs de muntanya (Joan Fageda d’Olot)
-Botifarra i patata al caliu (Montagut i Oix)
-Galetes de Ca l’Enric (Castellfollit de la Roca)
-Pa de Can Palomeras de Montagut, vi de la Cooperativa d’Espolla, aigua de Sant Aniol i ratafia Russet.
*preu 10€, si voleu reservar: combatcorrandes@gmail.com

16 h: Demostració de cant valencià d’estil.
A càrrec de Núria Agulló (Elx i Ogassa).


16.30 h: TERCER COMBAT DE CORRANDES
Moderadora: Marta Rius.
Jurat: Mònica Boix (alcaldessa de Montagut), Gustinet (Espolla) i Josep Sabater (Roquetes, Terres de l’Ebre).
Orquestrina: Guillem Ballaz (Molins de Rei i Argelaguer) i Albert Dondarza “Don” (Olot).
Premi: nit per a dues persones a la jornada de glosa de la Fira de l’Oli de Jesús (Terres de l’Ebre).

19 h: Escenari obert.

* En cas de pluja les activitats es faran al Centre Cultural i Esportiu de Montagut.
* Hi haurà servei de barra tot el dia.



Montagut ja ho té quasi tot a punt per acollir la tercera edició del popular Combat de Corrandes. Se celebrarà el dia 7 d'abril al matí a partir de quarts d'onze quan es realitzarà un taller de jocs de pilota valenciana a càrrec de Pep Gomaris de Vilallonga (Safor). A les dotze hi haurà cercavila amb l’associació Terra Aspra i la faràndula de Montagut, l’Esparver i la Coral·lí, gegants de Montagut i el Drac Niol, i a quarts de dues ball de bastons a la Plaça a càrrec de la colla bastonera Picadits de Vilassar de Mar (Maresme).

A les 14 h es farà el dinar popular a càrrec del cuiner olotí Joan Fageda. El menú constarà d’amanida, arròs de muntanya, botifarres de Montagut i patata al caliu, i per postres hi haurà galetes de Ca l’Enric de Castellfollit de la Roca, i per beure vi de la Cooperativa d’Espolla, aigua de Sant Aniol i Ratafia Russet. També hi haurà alternativa vegetariana, arròs de verdures i hamburgueses de seitan. El preu del dinar és de 10€ i es poden reservar tiquets enviant un correu electrònic a combatcorrandes@gmail.com o trucant a l'Ajuntament de Montagut i Oix.
Ben dinat, la cantant Núria Agulló (Elx i Ogassa) farà l’obertura del combat de corrandes amb una demostració de cant valencià d’estil, albades, cançó de batre… I ja a dos quarts de cinc es donarà pas al combat de corrandes, moderat per la cantant i músic, Marta Rius. El jurat d'enguany estarà format per Mònica Boix, alcaldessa de Montagut; Gustinet d'Espolla, organitzador de la trobada de cantadors d’Espolla, trobada referencial del glosat; Josep Sabaté de Roquetes, membre de l’organització de la trobada de grallers i dolçainers dels Països Catalans de Jesús (Terres de l’Ebre). A l’orquestrina hi haurà Guillem Ballaz, de Molins de Rei i Argelaguer, i Albert Dondarza “Don” d’Olot. El premi per al finalista és una nit per a dues persones a Jesús (Terres de l’Ebre) coincidint amb jornada de cant improvisat de la Fira de l’oli.

El combat, que té com a objectiu la recuperació, promoció i difusió del glosat en català, es fa gràcies al Grup de Joves de Montagut i Maulets de la Garrotxa, amb la col·laboració de l’associació Terra Aspra, Cor de Carxofa, l’assemblea de l’esquerra independentista i l’Ajuntament de Montagut i Oix.