dimarts, 2 de març del 2010

Sobre les Consultes del 28-F

Des de Maulets de la Garrotxa ens agradaria comentar alguns aspectes sobre les jornades del 28-F.

Una vegada més volem agrair la participació a tots els voluntaris que han fet possible aquestes consultes populars, també donar les gràcies a tots els que heu participat als actes i a les votacions. Veure que el poble, sense ajuda de l'estat, organitza unes consultes pel mateix poble i que entre uns i altres ho tirem endavant ens ajuda a tots a seguir amb la lluita i no aturar-nos amb cap mena d’entrebancs. Però el que més ens ha agradat a tots ha sigut veure el bon resultat de les consultes, amb un 91% de vots a favor de la independència; això és el que demostra el conflicte entre Espanya i els Països Catalans, però que cada vegada som més els que ens en donem compte, i és que no només és un sentiment, a darrera està ple d'arguments.
També volem dir que, tot i que en tant per cent no va anar a votar tanta gent com les consultes sobre la independència anteriors, només va votar un 0,68% menys que en unes consultes oficials (Europees), que aquestes tenen un enorme fons econòmic per invertir en la campanya i molt suport que nosaltres no hem tingut, ja sigui de l'ajuntament, de la premsa o qualsevol altra cosa. A més hem de tenir en compte que han pogut votar tots els nou vinguts i els joves d'entre 16 i 18 anys, que en unes eleccions normals no poden votar i que per tant amplien el nombre d'inscrits al cens electoral, repercutint negativament en els índexs de participació. Si s'haguessin tingut en compte els criteris "oficials" a l'hora d'anar a votar, s'hauria arribat al 36,43%, superant amb un 0,43% l'índex de les anteriors eleccions oficials realitzades en aquests pobles.


Ara, satisfets de totes les consultes ja fetes a la Garrotxa ja només ens queda fer-la a Olot, on es necessitaran molts voluntaris per obtenir un bon resultat. Esperem que tingueu la capacitat necessària per donar-vos compte d'on som i què som . Visca la Terra lliure !


Assamblea de Maulets de la Garrotxa