dimarts, 12 de juny del 2012

Crònica de l'acte del 9 de Juny

El passat 9 de Juny l'Assemblea de l'Esquerra Independentista de la Garrotxa i l'assemblea de Maulets de la Garrotxa vàrem organitzar un seguit d'actes a Olot per tal de commemorar els 20 anys de l'Operació Garzón.

Els actes van començar abans de dinar, al Passeig de la Muralla, on els assistents disfrutaren del ball de bastons oferit pel grup maresmenc Picadits. Després un centenar de persones van dinar fesols i botifarra cuinades pel garrotxí Joan Fageda i, més tard, el públic va poder gaudir de les actuacions de la Marta Rius i Marcel Casellas.
A les 7 de la tarda, al Teatre Principal d'Olot, unes 300 persones van assistir a l'acte d'homenatge dels encausats del 92 on van parlar diferents persones de vàries organitzacions i alguns músics i poetes van fer les seves aportacions artístiques. Acabat l'homenatge es va passar el documental "Operació Garzón contra l'independentisme català" produit per LLibertat.cat i realitzat per Zeba Produccions. Ja per finalitzar l'acte encausats del 92 van pujar a l'escenari on van desplegar una pancarta en solidaritat amb d'Andreu i Rubén, actualment empresonats pels aldarulls de la vaga del 29-M.


Enllaç del vídeo de l'homenatge: http://vimeo.com/43853770