diumenge, 3 de març del 2013

Valoració del 28-F

El passat 28 de febrer gairebé un centenar d'alumnes, dels diferents instituts d'arreu de la comarca, es varen concentrar davant l'església de Sant Esteve d'Olot en defensa de l'educació pública, popular i en català durant una nova jornada de vaga d'estudiants.

Aquesta vaga, convocada pel SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) i Arran Garrotxa, va tenir un seguiment molt elevat a instituts com l'IES Garrotxa, l'IES Bosc de la Coma i l'Escola d'Art Superior i Disseny d'Olot, que ja han manifestat un gran compromís al llarg del curs.

A les 6 de la tarda va tenir lloc la concentració on aproximadament un centenar d'alumnes varen mostrar la seva disconformitat amb l'ofensiva espanyolista, la qual devora el català a les aules del nostre país, i amb el neoliberalisme imperant, que amb el seu procés de privatització -a través de retallades- està aguditzant la precarietat de l'ensenyament. Lamentem, però, que la pluja difuminés l'alt seguiment de la vaga, que no es va veure reflectit d'una manera tan aclaparadora a la concentració.

Cal no oblidar que la jornada a la Garrotxa va transcórrer en un to pacífic, però en canvi la concentració es va veure amenaçada per un grup de policies de paisà. Creiem que aquestes actituds només creen provocació i intimidació, per tal d'intentar aturar el jovent que lluita. Però això no ens fa por, l'hem perduda, nosaltres anem a guanyar. 

Finalment des del SEPC volem expressar el nostre suport a l'Escola Llar Lluís Mª Mestres, tant als alumnes com als professors, així com als familiars. La mala gestió de la res pública i el procés de privatització per part del govern de CiU, liderat per Josep M. Corominas a Olot, està provocant el tancament d'aquest centre educatiu, mentre els centres concertats van rebent subvencions per seguir operatius. 
 
Per una educació pública, popular, antipatriarcal, de qualitat i en català: organitza't i lluita!


SEPC Garrotxa i Arran Garrotxa