dimarts, 5 de juny del 2012

Resposta a l'últim comunicat de la JNC Garrotxa

Els joves som el futur del país, sí. I l'assemblea de Maulets de la Garrotxa, ja en fa d'anys que tenim clar que, a més, hem de ser el present.
Portem temps lluitant, tant en l'àmbit comarcal com nacional, per tal de construir un futur més digne pels joves, i no tant joves, en el marc d'uns Països Catalans lliures, socialistes i ecologicament sostenibles. No ens limitem -com alguns volen fer veure- a fer quatre pancartes ni a boicotejar visites de consellers de la Generalitat per tal “d'intoxicar i fer soroll”, ho fem per tal de mostrar el nostre rebuig cap a aquelles persones o actituds que oprimeixen tant les llibertats individuals com col·lectives. Volem que quedi molt clar que en cap cas són accions gratuites, se les han guanyat a pols. Exemples en són molts: les retallades, la defensa de monuments franquistes, la falta de jovent crític, etc. I almenys no repartim discursos oficials sense qüestionar-nos les ordres de dalt i sense esperit crític. Us heu cregut que les retallades són ajustaments, però ni tan sols heu aconseguit convèncer a la majoria de la societat. Des de la vostra bombolla, poc més sabeu fer a part de seguir el pastor, com a bones ovelles.
Però bé, a part de les accions esmenades anteriorment, Maulets també organitzem moltes altres activitats: actes en defensa de la cultura popular catalana o en contra de l'imposició espanyola, xerrades i debats de tot tipus, busos, etc. I no ens posarem a nombrar-los un per un ni a dir el nombre d'assistents, bàsicament perquè no volem entrar en una discusió a veure qui té més força. Però del que sí que no ens podem estar és de posar en dubte que sigeu l'organització juvenil majoritària a la comarca, de la mateixa manera que dubtem de la continuitat d'aquesta organització. Sincerament ens agradaria saber quants joves saben què és la JNC, quants en coneixen l'existència a la Garrotxa i quants s'han assabentat d'algun dels seus últims actes. La veritat és que segurament són molts pocs, fins i tot tenim dubtes de fins a quin punt arribeu a treballar amb el jovent tenint en compte que, posan d'exemple el vostre acte estrella, els premis al garrotxí de l'any, la participació majoritària (per no dir gairebé exclusiva) va ser de càrrecs electes i personatges reconeguts de CiU.
Volem que quedi clar que aquest comunicat no és d'intoxicació com voldran fer veure alguns, simplement estem farts de demagògia.



Assemblea de Maulets de la Garrotxa