dimarts, 6 de desembre del 2011

La Garrotxa rebutja la Constitució Espanyola.

El passat 5 de desembre de 2011  el jovent independentista revolucionari català de la Garrotxa vam sortir al carrer per recordar i denunciar el jou que suposa per a la llibertat col·lectiva i individual del nostre poble l'aprovació i vigència de la Constitució Espanyola.

Una constitució que crea un marc legislatiu que fa possible l'aparició d'una nació fictícia -l'espanyola-, que basada en la seva "indisoluble unidad" arrebata a nacions com la nostra un dret fonamental, el dret a decidir sobre el seu futur: el de l'autodeterminació i, per tant, el de la independència.

Una constitució que ens imposa el reconeixement com a cap d'estat, un estat del qual en formem part obligatòriament, una figura que no és elegida democràticament pel poble: un rei.

Una constitució que legitima l'ocupació militar del nostre territori, des del 1707, atribuint a les forces armades la missió de defensar la unitat territorial d'allò que ells anomenen "España".

Una constitució que dóna suport a l'imperialisme lingüístic imposant el coneixement d'una llengua que no és la nostra: la castellana.

Una constitució que amb el reconeixement de la propietat privada i la llibertat d'empresa en el marc de l'economia de mercat ens condemna al capitalisme.

Però, a més, cal afegir que tot això ve unit amb un insult per al poble català, un insult realitzat quotidianament per totes aquelles forces polítiques i mitjans de comunicació que defensen aquesta carta anomenada "magna", i així legitimant un marc legal que garanteix l'opressió política, social i econòmica de la nostra nació. 

Tots aquests motius van fer que el passat dilluns 5 de Desembre s'omplís el Casal d'Argelaguer de gent amb ganes de rebutjar la constitució, per això podem calificar positivament les nostres jornades. Ara més que mai cal  organitzar l'ofensiva independentista des dels municipis. Des de baix accelerem  el camí cap a l'alliberament nacional i social dels Països Catalans!  Per la revolució independentista Diguem no a la constitució!