dimarts, 19 d’abril del 2011

Sobre Sant Jordi

S'apropa la diada de Sant Jordi, la qual commemora aquest patró i que per mala sort l'Església ha volgut fer sant, el patró de Catalunya.
Però el que més greu ens sap a nosaltres és no poder celebrar la diada d'aquest (tros de) país, que ens ajuda a créixer, com cal ja que és un dia laboral com qualsevol altre. Però per contrapartida ens fan celebrar el dia de la Constitució Espanyola -una constitució amb un caràcter clarament espanyolista i opressor de nacions- i el dia de la Hispanitat -amb un passat xenòfob-.
I potser encara ens fa més mal veure com algunes persones, influenciades per la propaganda de masses, celebren Sant Valentí, una excusa més per potenciar el consumisme de masses i atacar la cultura del principat.

Des de Maulets, com cada any i com fan altres institucions i per desgràcia empreses, que venen la nostra diada per ells omplir-se les butxaques, farem parada al Firal. Oferirem llibres -només en català-, roses -ecològiques i econòmiques per demostrar que aquests sistemes també són viables-, DNIs catalans -perquè tots estem farts de que qüestionin la nostra nació pel que diu a un simple document que ens obliguen a portar-, a més de camisetes i estelades que ja acostumem a tenir.


Assemblea de Maulets de la Garrotxa.