diumenge, 15 de novembre del 2009

Maulets participa a la trobada internacionalista d'Orgosolo (Sardenya)

Maulets participa a la trobada internacionalista d'Orgosolo  [Sardenya,  15/11/2009]
Enguany fa 40 anys que la mobilització de tot un poble van impedir la construcció d'una base militar italiana a les terres comunals del petit poble sard d'Orgosolo. Aprofitant l'avinentesa, A Manca Pro s'Indipendentzia, partit polític independentista i socialista de Sardenya, va convocar una trobada internacionalista de nacions sense estat amb l'objectiu d'assentar les bases d'un futur projecte de coordinació entre aquelles organitzacions de l'esquerra independentista d'arreu d'Europa i del món.

D'aquesta manera, durant els dies 7 i 8 de novembre d'aquest any, una delegació de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, va desplaçar-se fins Sardenya per participar d'aquesta proposta.

Després d'una sèrie de debats sobre quines son les principals problemàtiques i reptes als quals ens enfrontem actualment les organitzacions d'esquerres i independentistes a les nostres respectives nacions, així com les dificultats de comunicació que sovint es donen entre els diversos pobles oprimits, vam assentar les bases per al que volem que acabe sent un punt de trobada i coordinació per a enfrontar-nos de manera més efectiva contra les diferents formes d'opressió que patim. L'esperit d'aquesta trobada internacionalista es va materialitzar en un document que hem anomenat “Carta d'Orgosolo”, a la qual les organitzacions impulsores afirmem, entre altres coses, el caràcter indivisible de l'alliberament social i nacional dels nostres poble, el nostre compromís per la destrucció de qualsevol tipus de desigualtat per motius de gènere, orientació sexual o origen o la nostra concepció de les classes populars com a motor de l'alliberament de les nostres nacions.

Finalment, representants de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, A Manca Nazionale (Còrsega), A Manca Pro s'Indipendentzia i el Sindicadu de sa Natizone Sarda (Sardenya) vam presentar públicament les conclusions dels debats a un acte public a l'auditori municipal d'Orgosolo.

Maulets, el jovent independentista i revolucionari.
Novembre de 2009.