dimarts, 31 de març del 2009

Comunciat sobre el Túnel de Bracons


El túnel de tots els colors
D’ençà que els promotors de l’obra van presentar el primer projecte, el 1994, de construcció de la faraònica via de comunicació, Maulets va participar en els actes que es varen anar succeint, conferències, recollida de signatures, marxes populars, concerts, concentracions, manifestos… que van aplegar un bon nombre d’entitats i ciutadans ben diversos amb un únic objectiu: la defensa del poc que ens queda de patrimoni natural i donar a conèixer les alternatives al projecte. No hem d'oblidar els suports rebuts per referents de la cultura com Gerard Quintana o Lluís Llach, tots/es units per fer front a l'autopista de l'absurd.
Van canviar els colors a la generalitat,  però ha quedat sobradament demostrat que ells, segueixen sent els de sempre: l'autoanomenada "classe" política que no escolta, empresaris que sols miren els seus propis interessos i sobretot determinats individus que esperen amb neguit poder especular amb el sol agrícola.En els darrers anys, anys d'una prosperitat indecent dels lobies de pressió,ara immersos en una crisi que resulta que hem de pagar altre cop els de sempre, és a dir nosaltres, hem vist com arreu dels Països Catalans  es convertia la nostra terra en un país de pòrtland i formigó, on la cultura de la sostenibilitat ha brillat per la seva inexistència, on la veu de les ciutadanes i ciutadans ha estat ofegada per un suposat interès general i un bé comú. La sobre construcció al País Valencià, la corrupció urbanística a les illes, o de més a prop ,  l'imparable MAT , el Transvasament en noves formes però en el mateix fons, el quart cinturó ara ronda i ara Bracons, etc.... ens ha demostrat el poc valor, que per alguns tenen els colors i de la paraula.
Algú va dir que Bracons serviria per prendre el pols del canvi dels nous llogaters de la generalitat, doncs be aquesta setmana queda pales el canvi que tant preconitzaven CAP. Per Maulets  Bracons és l'impacte més visible d'una economia basada en el creixement especulatiu, basada en els recursos finits com el petroli, basada en el benefici immediat d'uns pocs, basada en un creixement exponencial insostenible, Bracons és avui el símbol d'una economia en crisi, d'una economia obsoleta. Bracons és la dignitat podrida de bona part de la classe política catalana.  Bracons ens ha demostrat que governi qui governi nosaltres perdem. Però, malgrat Bracons,  Maulets seguirem lluitant en la defensa del Territori, per nosaltres Bracons no és una derrota és la demostració que al regim polític actual no se l'ha ni de refundar, ni de replantejar, ni mantenir-lo. Cal canviar de sistema. Des de l'assemblea de maulets de la Garrotxa creiem que Bracons no soluciona les problemàtiques que afecten el jovent garrotxí, com per exemple la necessitat d' un transport public, de qualitat i digne, ja que Bracons s'ha fet per uns altres interessos, no pels de la majoria. Maulets treballarem per crear alternatives, denunciarem els excessos del capital, del caciquisme, i de la manipulació informativa, que constantment pretén mantenir-nos domesticats i desmotivats. Davant Bracons, Bolonya, la MAT, el pla CAUFEC, el Quart Cinturó etc... recordem les paraules de Manuel de Pedrolo, "Cal lluitar fins i tot quan no serveix per res", però des d'aquí diem que totes les lluites sumen, es guanyin o es perdin, cada una d'elles suma, i cada cop som més, i cada cop més forts. Cada cop son més les alternatives a l'ordre establert i cada cop més visibles, i cada cop els costa més silenciar-les. Maulets treballem i lluitem per un millor esdevenidor, sabem que guanyarem perquè la força i el futur dels Països Catalans és a les nostres mans, a les mans dels i les joves que ens neguem a perpetuar l'estat actual de les coses. Pel futur dels Països Catalans organitza't i lluita. Independència i socialisme.

Assemblea de Maulets de la Garrotxa  31 de Març de 2009